duminică, aprilie 25, 2010

Serj Tankian vine in Romania

Vestea primita astazi va schimba traseul calatoriilor din august. Sibiul trebuie vizitat in weekendul 13-15 august pentru ca ARTmania Festival 2010 prezinta Serj Tankian in prim plan pe afis. Instrumente clasice si electrice vor rasuna sambata in Piata Mare din Sibiu in jurul artistului ce a revolutionat muzica rock.

Unul dintre cei mai nonconformisti idoli ai muzicii rock, solistul trupei System Of A Down porneste in cariera solo cu albumul Elect The Dead. System Of A Down s-a oprit din cantat in august 2006 cu 16 milioane de exemplare vandute din cinci albume nregistrate. Serj Tankian a ramas in studioul sau din Los Angeles pentru a scrie, inregistra si produce Elect The Dead. Un album ce dovedeste calitatile de autor si producator ale unui artist faimos pentru vocea sa, mesajele sale directe si activismul sau dedicat cauzelor umanitare.

Cat am lucrat la Elect The Dead, am simtit aceeasi energie ca atunci cand am inregistrat albumul de debut System Of A Down in 1998, senzatia aceea de experiment deschis, in ideea ca Wow, eu chiar fac asta acum Am trait, am mancat si am creat muzica in fiecare zi. Numai gandul ca as putea lucra la o piesa a fost atat de puternic in fiecare dimineata ca nu am fost in stare sa ma concentrez la altceva.

Nascut in Beirut (Lebanon) in 1967 din parinti armeni in vremuri tulburi pe scena politica, Serj Tankian a crescut acolo pana in 1975, anul in care a emigrat cu familia in Los Angeles. A absolvit Marketing & Business la California State University si a avut propria afacere: Propriety Vertical Industry Modular Accounting Softare. In acest context a infiintat System Of A Down in 1995 impreuna cu trei prieteni din comunitatea Armeano-Americana.