vineri, februarie 26, 2010

Radio Muzica Online

Un utilizator de DC++ din Cluj cu iniţialele T. D. este al doilea „pirat” din ţara noastră care a fost prins de autorităţi, însă, după ce a achitat 10.000 de lei către Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR), a fost scos de sub urmărirea penală.

Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR) a formulat către IPJ Cluj o plângere penală împotriva unui utilizator DC++, care punea la dispoziţia publicului prin intermediul programului instalat opere muzicale şi alte produse protejate de copyright.

În urma cercetărilor penale s-a identificat făptuitorul şi a fost audiat de către Parchet, ocazie cu care a recunoscut că a utilizat DC++, însă fără să ştie că este ilegal.

În ianuarie 2010, inculpatul T.D. a achitat către AIMR suma de 10.000 lei reprezentând prejudiciul cauzat pentru postarea în reţeaua DC++ a fonogramelor şi videogramelor muzicale. Pentru că acesta a achitat daunele, procuratura a decis scoaterea de sub urmărire penală a acestuia.

Sursa: Capital

Cel mai bine in aceasta situatie este sa ascultati muzica online sau radio online iar in acest fel inlaturati orice riscuri.

Vreau Cazare

urismul reprezintă călătoriile de plăcere, pentru recreere. Aceasta a fost extinsă în ultimii ani pentru a include orice călătorie în afara zonei în care cineva trăieşte sau munceşte, de la călătorii de o zi până la vacanţe în străinătate.

Turismul se numără printre cele câteva fenomene ce s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa spectaculoasă constituind o trăsătură caracteristică secolelor XX şi XXI.

Din punct de vedere etimologic, cuvântul „turism” provine din termenul englez „tour” (călătorie), care a fost creat în Anglia în jurul anilor 1700, pentru a desemna acţiunea de a voiaja în Europa, în general, şi în Franţa, în special. Acest termen a fost ulterior preluat de majoritatea limbilor europene, cu sensul de călătorie de agrement.

- Turismul cultural
- Agroturismul
- Turismul de sănătate
- Turismul litoral
- Turismul de sejur
- Turismul de tranzit
- Turismul de circuit
- Turism montan

Turismul a fost, în timp, obiectul a numeroase studii, mulţi autori încercând să-l definească. În 1905, R. Guyer-Freuler arăta că „turismul, în sensul modern al cuvântului, este un fenomen al timpurilor noastre, bazat pe creşterea necesităţii de refacere a sănătăţii şi schimbarea mediului de viaţă, pe naşterea şi dezvoltarea sentimentului de receptivitate pentru frumuseţile naturii”. Profesorul elveţian W. Hunziker a elaborat în 1940 o definiţie a turismului, acceptată pe plan mondial: „Turismul este ansamblul de relaţii şi fenomene care rezultă din deplasarea şi sejurul persoanelor în afara domiciliului lor, atâta timp cât sejurul şi deplasarea nu sunt motivate printr-o stabilire permanentă şi o activitate lucrativă oarecare”. Dicţionarul Enciclopedic Român propune următoarea definiţie a turismului: „Activitate cu caracter recreativ sau sportiv, constând din parcurgerea, pe jos sau cu diferite mijloace de transport, a unor distanţe, pentru vizitarea regiunilor pitoreşti, a localităţilor, a obiectivelor culturale, economice, istorice, etc.”

Blog de Cazare ( Călătorie prin Transilvania )

De la Curtea de Arges in sus e putin de mers pana la Lacul Vidraru despre care auzisem ceva, dar nu credeam ca este atat de fermecator. Cu ceva iz comunist, ca orice baraj artificial, dar oferind totusi o vie paleta de culori si peisaje surprinzatoare care te duc cu gandul la Elvetia, precum vedeti in poze.

Reportaj trimis de Bogdan Mihăilescu, pentru rubrica "Vacanţa ta".

Luciul apei este poetic si perfectionist in zi fara vant, apa de clestar, stanci se ridica miraculos subit din oglinda apei iar in fundal, verdele dealurilor este izbitor de placut vederii. Dominic este fascinat de puterea apei asupra mintii sale de copil cutezator. Ne imbarcam pe o mica nava si pornim la drum pe luciul apei imbietoare si misterioase. Un vant caldicel ne mangaie fruntile si ne descarcam surplusul de stres acumulat in timp spre adancuri.

Stancile se prabusesc in apa si se spovedesc adancurilor acestea nebanuite. Verdele vegetatiei coloreaza peisajul si epiderma apei in miraculos. Nu te poti catara pe acele dealuri decat cu privirea. Niciun pictor nu poate gasi reteta verdelui imbietor mioritic. Cine se repatriaza o face pentru acest verde oglindit in luciul apei, un verde care canta tacut. Si incanta.

Mai in sus patrundem muntele si intram in peisagistica de visare. Ma plimb cu Dominic de-a lungul unui raulet, pustiul arunca cu pietre in apele repezi si dezordonate ascultand sunetul naturii si clipocitul celest al muzicii valurelelor.

Mici cascade si aglomerari de ape ne reamintesc ca orice revolutie a naturii incepe de mica. Parca am cuprinde cu bratele intreg peisajul inspumat si ne-am intinde peste pietrele udate dens de valuri neobosite. Orice pietricica ridicata din fundul albiei de Dominic pare o piatra pretioasa.

EVZ Turism

Destinatii Turistice

PONT. Cu 10 euro pe noapte, pensiunile pentru tineret sunt pline de aventurieri care colindă lumea.

Pentru cine vrea să străbată lumea în lung şi în lat, cea mai ieftină soluţie de cazare este la hosteluri. Deşi sunt concepute pentru tineret, toţi călătorii sunt bine primiţi, indiferent de vârstă. Sunt case cu etaj, întreţinute de o familie, au bucătărie şi baie
la comun, un living cu TV pentru grupuri şi internet la recepţie.

Sunt primitoare şi au tot confortul de care ai nevoie într-o excursie prin lume. Dormitoarele sunt la fel aproape peste tot: cu un pat, două sau opt. Asociaţia Youth Hostel România numără 45 de hosteluri în marile oraşe. Cu 10 euro pe noapte îţi permiţi să faci turul ţării, plătind pe cazare maximum 450 de euro.


Destinatii Turistice

Jocuri La Serviciu

Furnizorul de servicii mobile Netopia Sistem estimeaza ca valoarea platilor prin SMS realizate in Romania s-a ridicat in 2009 la aproximativ 4,4 milioane de euro, fiind realizate aproximativ 620.000 de tranzactii. Compania a procesat anul trecut 80% din valoarea platilor, respectiv 3,5 milioane de euro. „In 2009, numarul site-urilor din Romania care si-au monetizat continutul cu ajutorul telefonului a ajuns la peste 600. Vorbim in total de peste 3.000 de produse si servicii tranzactionate prin SMS”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia. Cele mai frecvente plati de pe telefon in 2009 au fost pentru jocuri online, licente software, acces la servicii on-line si cumparari de produse. Pentru 2010, Eram estimeaza o crestere de aproximativ 30% a numarului de tranzactii prin telefon.

Mai puţin turişti în unităţile de cazare din România

Sosirile şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat anul trecut scăderi cu 13,8% şi cu 16,4%, faţă de anul anterior, la 6,141 milioane, respectiv, 17,325 milioane, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Astfel, numărul sosirilor turiştrilor români s-a diminuat cu 14%, la 4,865 milioane, iar cel al turiştrilor străini cu 13%, la 1,275 milioane, se arată într-un comunicat al INS.

Pentru înnoptări, scăderea din 2009 a fost cu 15,6% pentru turiştii români, la 14,657 milioane, şi cu 20,6% pentru cei străini.

20% din turişti au fost străini

Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat anul trecut 79,2% din numărul total, în timp ce turiştii străini 20,8%, ponderi apropiate cu cele din anul 2008. Sosirile în hoteluri deţin în anul 2009 o pondere de 74,1% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în scădere cu 13,4% faţă de 2008.

La nivelul anului trecut, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 84,6% din total, în timp ce turiştii străini 15,4%, ponderi similare celor din 2008.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost în 2009 de 28,4% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 6,6 puncte procentuale faţă anul anterior. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au înregistrat la spaţii de cazare pe nave de croazieră (82,8%) şi în hoteluri (33,5%).

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost anul trecut de 7,575 milioane, în scădere cu 14,5% faţă de anul anterior. Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (95,1%). Din statele Uniunii Europene, s-au înregistrat 63,4% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre aceste state, cele mai multe sosiri au fost din Ungaria (38,3%), Bulgaria (18,3%), Germania (9,2%) şi Italia (7,8%).Transportul naval a înregistrat în 2009 cea mai mare scădere, respectiv 37,5%.

Senatorii au idei de afaceri: vor magazin de suveniruri!

Conducerea Senatului a decis să urmeze exemplul Camerei Deputaţilor pentru atragerea de fonduri extrabugetare, aprobând înfiinţarea unui centru de conferinţe, similar celui de la Cameră, dar şi deschiderea unui magazin de suveniruri şi materiale promoţionale personalizate.

Potrivit unui memorandum intern, se doreşte crearea unei structuri similare Centrului de conferinţe a Camerei Deputaţilor, în vederea organizării de activităţi şi evenimente pentru valorificarea spaţiilor deţinute de Senat şi promovării imaginii Senatului şi înfiinţarea unui magazin de carte şi suveniruri - "Library shop" - în vederea promovării Senatului prin materiale promoţionale personalizate.

"Conducerea Senatului a aprobat în principiu aceste propuneri ale noastre. Dorim să atragem unele fonduri extrabugetare, deoarece dispunem de un spaţiu care, credem noi, va fi atractiv pentru public, dar şi pentru că bugetul nostru este foarte mic. Evident, va trebui să obţinem aprobarea necesară şi din partea Ministerului de Finanţe", a declarat secretarul general adjunct al Senatului, Gheorghe Constantin.

El a adăugat că încă nu au fost identificate sălile care vor fi propuse pentru a intra în circuitul Centrului de Conferinţe.

Curs Valutar

PIB la trei luni a inregistrat rate negative de crestere in sase trimestre consecutive

In vremea noastra, judecati diferite, uneori contradictorii, sunt exprimate asupra starii economiei. Am iesit din criza! Criza economica se adanceste! Scadere economica in forma de W, V sau L! Recesiune!

Mai intai sa lamurim cateva notiuni. Biroul National de Cercetare Economica din SUA, precum si alti analisti eco­nomici de marca definesc recesiunea ca o forma severa de criza economica. Altfel spus, un declin semnificativ al nivelului activitatii economice in intreaga socie­tate, vizibil prin inregistrarea unei rate negative de crestere a Produsului Intern Brut (PIB), in doua sau mai multe tri­mes­tre succesive. In termeni com­pa­rabili, in toate do­me­niile de activitate se consemneaza rate trimestriale negative de crestere in raport fie cu trimestrele precedente, fie cu peri­oa­dele cores­pon­dente din anul pre­ce­dent. Se inre­gis­treaza o scadere a pro­ductiei industriale, a volumului de productie in constructii si a vanzarilor de marfuri si servicii. In plan social, recesiunea se manifesta prin cresterea ratei inflatiei si a somajului si scaderea veniturilor reale ale populatiei. O recesiune mai indelungata duce la de­presiune economica. Depre­siu­nea eco­nomica este considerata o forma ex­tre-ma de recesiune, fiind carac­teri­za­ta, in principal, de o restrangere majora a pro­ductiei industriale, a investitiilor si schimburilor comerciale, o crestere neo­bis­nuita a ratei somajului si a preturilor marfurilor si a tarifelor serviciilor si, in con­secinta inregistrarea unor rate ne­ga­tive semnificative ale Produsului Intern Brut (PIB).

Curs Valutar si Cursul de schimb oficial de banca nationala a Romaniei.

Telefoane Mobile

Google incearca sa convinga operatorii de telecomunicatii ca nu ii concureaza

Desi investeste in retele de internet de superviteza,
Desi investeste masiv in tele­co­municatii, iar Android, sistemul de operare pe care l-a lansat in septembrie 2008, ameninta sa scoata din topul primilor trei jucatori nume cu vechime, totusi seful Google, Eric Schmidt, se apara si spune ca nu are nicio intentie sa concureze cu ope­ratorii, ba chiar vrea colaborare.

Google, gigantul american care si-a extins masiv aria de activitate in ultimii doi ani, ataca un nou segment, tele­co­municatiile. Google testeaza in SUA un serviciu de internet de superviteza prin linie fixa, a investit in WiMAX si vinde zilnic 60.000 de telefoane Android pe zi, vanzari care l-au propulsat pe locul 5 in topul producatorilor de sisteme de ope­rare pentru telefoane mobile. Cu toa­te acestea, da asigurari operatorilor ca nu intentioneaza sa-i concureze. Com­pa­nia se focuseaza pe reclama pe internet si software pentru afaceri, sustine Eric Schmidt, CEO Google, si depinde de succesul operatorilor la nivel global, a incercat sa ii calmeze acesta pe sefii ope­ratorilor. Potrivit managerilor Google, compania va oferi viteze de acces la internet de peste 100 de ori mai ra­pide decat permit acum conexiunile FTTH. Principalii operatori de pe pia­ta ameri­cana, AT&T, Verizon sau Comcast, asi­gura viteze de pana in 10 Mbps. Cat pri­ve­ste preturile, ma­na­gerii nu au dat detalii, dar spun ca acestea vor fi sufi­cient de competitive incat sa atinga un target de 50.000 de oameni cel putin, avand un potential de 500.000 de per­soa­ne. Demersurile Google pentru testa­rea unui astfel de serviciu sunt mai vechi si au fost facute ca parte dintr-un plan national de extindere a internetului broadband in SUA. Ulterior, gigantul a decis sa renunte la sprijinul statului si sa de­ruleze pe cont propriu testele. Deocam­data Google va dezvolta infrastructura intr-un numar limitat de localitati care au deadline 26 martie pentru a trimite Google o lista de ar­gumente pentru care ar trebui incluse in proiect.

Telefoane Mobile cu HSDPA aici si aici

Muzica Online

Belkin a anuntat disponibilitatea in Europa a emitatorului TuneCast Auto LIVE FM, dar si a aplicatiei iPhone ClearScan LIVE pentru ascultarea de muzica de pe iPhone prin sistemul stereo din masina. Aplicatia ClearScan poate fi descarcata gratuit din magazinul iTunes si permite gasirea posturilor FM cu ajutorul sistemului GPS de pe iPhone, afisarea frecventei si controlul transmisiei FM de pe ecranul iPhone. Emitatorul se incarca prin soclul de bricheta de 12 V din masina si e disponibil la noi la pretul de 280 de lei.

Muzica Online Gratis muzica-online-gratis.blogspot.com muzica de toate genurile gratuit! sau Muzica Online 360

Cazare in Romania

Romania si Bulgaria, cele mai ieftine destinatii de Paste

Cu buzunarele ”scuturate” de criza, romanii nu se inghe­suie sa-si cumpere pachete de servicii turistice pentru va­can­ta de Paste. Cei care au facut-o au cheltuit in medie 150-200 de euro de persoana pentru acest minicon­cediu, preferate la extern fiind Bulgaria si Grecia. Pensiunile autohtone au vandut pana in acest moment doar 35% din locurile disponibile. Sperantele operato­ri­l­or se indreapta catre cele doua targuri de turism, din luna martie.


Traian Badulescu, purtator de cu­vant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), spune ca, in acest an, cei care si-au cumparat deja bilete pen­tru minivacanta de Paste au cheltuit in medie 150-200 de euro de persoana, su­ma fiind aproximativ egala cu cea alo­cata in 2009 pentru Sarbatorile Pas­cale. Daca la intern raman in top desti­natiile devenite traditionale cu ocazia Sar­batorilor, cu Valea Prahovei in frun­tea preferintelor, pentru extern cele mai cautate de catre romani sunt in acest an Bulgaria si Grecia, urmate de Turcia. Aceasta atat datorita distantei mai apropiate de tara, cat si a raportului corect calitate/pret al pachetelor de ser­vicii. Pe de alta parte, numarul turistilor straini care ne vor vizita tara cu ocazia Sar­batorilor Pascale este foarte mic, spune Gheorghe Fodoreanu, presedin­tele Invitation Romania, pentru ca aces­tia obisnuiesc sa-si petreaca, de regula, Sarbatorile in familie. Bucurestiul este in topul destinatiilor de primavara pen­tru turistii straini, urmat de Valea Pr­a­ho­vei si zona Bucovinei, adauga Gheor­ghe Fodoreanu. Dat fiind ca rezer­varile de tip early-booking s-au epuizat, sperantele agentiilor de turism si ale proprietarilor de hoteluri se indreapta acum, pentru revigorarea vanzarilor, ca­tre cele doua targuri de turism, cel orga­nizat de ANAT la Palatul Parlamentului, in perioada 18-21 martie, si cel organizat de Romexpo intre 25 si 28 martie. La targul ”Holiday Market”, organizat de ANAT, s-au anun­tat deja reduceri la pachetele turistice de pana la 10%.

Cazare in Romania, la hoteluri, pensiuni, vile, cabane etc.