marți, mai 18, 2010

Noul Polo GTI

Polo GTI de 180 CP consuma 5,9 litri, fiind cu 25 de procente mai economic
Polo GTI debuteaza cu o viteza de 229 km/h, avand in standard DSG cu 7 trepte

Polo GTI se intoarce. O revenire cu o putere de 132 kW / 180 CP! i acest GTI respecta promisiunea celor trei litere legendare: caracteristici superioare de manevrabilitate, reunite cu agilitatea fara compromisuri a motorizarii i cu siguranta de nivel maxim. Noul Polo GTI are o lista impresionanta de elemente high-tech. De exemplu motorul: propulsorul acestui Polo este un nou TSI de 1,4 litri cu injectia directa a benzinei, plus supraalimentare cu compresor si turbina. Downsizing ca la carte. Puterea este transmisa rotilor din fata prin DSG-ul cu 7 trepte. Iar XDS, blocarea electronica transversala a diferentialului, garanteaza implementarea integrala a puterii chiar i pe serpentinele stranse.

Avand aceste calitati, Polo GTI, disponibil atat in trei, cat i in cinci ui, este extrem de agil i extraordinar de eficient: sportivul de doar 1.194 kilograme accelereaza in doar 6,9 secunde la 100 km/h i atinge o viteza maxima de 229 km/h. In acelai timp, este i GTI-ul cel mai economic i cu cele mai mici emisii din toate timpurile. Consumul mediu: doar 5,9 litri la 100 kilometri. Aceasta corespunde unor emisii CO2 de doar 139 g/km.
Prin comparatie: predecesorul sau direct, din punctul de vedere al puterii, dotat cu turbomotorul de 1,8 litri i 180 CP, consuma 7,9 litri (analog 188 g/km CO2). Astfel generatia noua este cu 25 de procente mai economica. Aceasta inseamna progres in adevaratul sens al cuvantului. In plus, acesta este primul Polo disponibil cu faruri bi-xenon, inclusiv lumina dinamica la virare, cu lumini LED de drum permanent i de pozitie, precum i cu trapa panoramica.

Citeste mai multe despre Noul Polo GTI

Niciun comentariu: